Over Dima

Stichting Dima & Co is vernoemd naar Dima, een voormalige zwerfhond uit Moskou, Rusland. Voor de stichting staat zijn verhaal symbool voor hoe hopeloos de situatie is voor zwerfhonden en asielhonden in Rusland, en voor wat dergelijke honden in hun mars hebben – als ze de kans krijgen om dit te laten zien! En hier staat Dima ook symbool voor, er is nog hoop.

 

Dima heeft namelijk bijna vijf jaar in een dierenasiel nabij Moskou gewoond. Helaas is dit niet ongewoon; slechts een paar % van deze groep honden wordt geadopteerd. Meestal zijn dit puppies en jonge honden, voor volwassen honden is de situatie nog hopelozer.

In 2013 is samen met Dima een speciaal en succesvol bezoekhonden project opgezet, met als doel: laten zien dat zwerfhonden/asielhonden óók in staat zijn om vreugde en plezier bij mensen te brengen!
– Meer informatie over dit project –

 

Eens een hopeloze asiel hond – toen een geweldige gezinshond – uiteindelijk een vreugde gevende bezoekhond. Dat is wat Dima was, en dit is wat duizenden asielhonden verdienen te zijn; een thuis waar ze zich kunnen ontpoppen tot de geweldige honden die ze zijn.Bestuur

Yentl Hofwijks

voorzitter/penningmeester

Yvette van der Zon

secretaris

Christina Usacheva

bestuurslid